THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN ÇıKış KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Çıkış Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da tütünı değişmez ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli vasat oluşturur.

Açılıp - kapanma emeklevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu konum kontrol edilmelidir. 

Binaların konstrüksiyonsına elverişli kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Kaçış derunin kullanılmasına izin maruz merdivenlerde, basamağın kova şeşndaki en az basış genişliği konutlarda 100 mm’den öbür örgülarda 125 mm’den azca olmayacaktır. Her kaçış merdiveninin her dü yanında duvar, korkuluk evet da küpeşte bulunacaktır.

Bu kapılar yapı taşı olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır bulunmak üzere iki gruba ayrılır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı özellikle edinmek üzere tasarruf amacına ve kullanan şahıs adetsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu aldatmaışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış kapısı adına bina ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar yangın kapısı görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran kucakkuruluşsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı elan buna sargılı olarak elan bozuk olmaktadır.

Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı mimarida bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir tarafının meydanda olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda hayat kayıplarının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın Bapsı Kesinlikle Takılır? Her binanın mevla evetğu meydan ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı spesiyalist ekipler aracılığıyla kuruluşlmaktadır.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda mimaridan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve kişioğlu hayatını esasi alan, örgüların en önemli unsurlarından biridir.

Report this page